Out of touch

 2009.03.07. 07:02

Az Out of touch c. szerzeményt eredetileg a Hall & Oates nevű pop duó jegyezte 1984-ben, hogy aztán két évtizeddel később a Uniting Nations dance formáció is befusson vele.

A Hall & Oates Daryl Hall és John Oates tagokból áll, és legnagyobb sikereit a 70-es évek végétől a 80-as évek közepéig érte el, de napjainkra sem váltak el a szerzőpáros útjai. A rendkívül termékeny duó 80 millió lemezt adott el világszerte, többszörös platina- és aranylemezesek, az amerikai Billboard Hot 100 listán 6 daluk volt listavezető. Utolsóként az Out ot touch ért el ebbe a magasságba.

Az együttes ismertségét jól szemlélteti a tény, hogy az amerikai profi jégkorong ligában, az NHL-ben szereplő St. Louis Blues egyik sorát, amiben Brett Hull és Adam Oates együtt játszottak, Hull & Oatesnak hívták az együttes tagjainak nevével való nyilvánvaló áthallás miatt, de megemlíthető a 2002-ben megjelent Grand Thieft Auto: Vice City számítógépes játékprogram is, amelynek zenei kínálatában ott volt az Out of touch is. Zenei hatásuk sem lebecsülendő, állítólag Michael Jackson Billie Jeanjét, vagy a Van Halen Jumpját is a Hall & Oates egy-egy dala inspirálta, egészen annyira, hogy dallamokat egy az egyben átvettek a szerzőpárostól. Hasonlóképpen járt el többek között a Simply Red és a Fun Lovin' Criminals, vagy éppen Wyclef Jean és Kanye West is egy-egy Hall & Oates szerzemény zenei alapjával, esetleg szövegrészletével.

Az Out of touch eredetijéhez klip is készült. Hamisítatlan 80-as évekbeli fazonokkal és könnyed humorral, ami egy hatalmas dob formájában jelenik meg, és - amolyan Tapsi Hapsi rajzfilmekből ismert módon - sikeresen ki is lapítja az együttes tagjait rögtön a video elején.

A Uniting Nations egy brit formáció, amely 2004-ben alakult, és dance vonalon tevékenykedik azóta is. Az Out of touch dallamára és refrénjére épülő feldolgozásukkal robbantak be az európai klubéletbe és a különböző toplisták élmezőnyébe. Később saját számaikkal (You and Me, Ai no corrida) is hasonló sikereket értek el.

A feldolgozáshoz szintén készült klip, ami a dance vonalon divatos módi szerint tele van pakolva csinos (és alulöltözött) lányokkal, sőt még csattanós sztorit is kapunk. Már ha nem csak a lányokra figyelünk.

 

Címkék: zene pop dance feldolgozás hall & oates uniting nations

A bejegyzés trackback címe:

https://eztmarhallottam.blog.hu/api/trackback/id/tr75986684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása