Én vagyok a híres egyfejű?

 2009.02.26. 22:08

Gyermekkorom emlékeit alapjaiban rengette meg a tegnapi hír, miszerint elképzelhető, hogy a rendkívül ismert Süsü-dal talán plagizált.

A cikkben több mondat elgondolkodtató. A zeneszakértő elmondja, hogy adott hangokból rendkívül sok sort lehet létrehozni, de belátható, hogy ezen sorok száma véges. Vagyis ha egy zongorista örökké élne (de hát ki akar örökké élni?), le tudná játszani az összes hangsort. Már ha örök életéből nem az lenne a kiút, hogy halálra unja magát.

A másik elgondolkodtató vélemény Bergendy Istváné, mely szerint nagyon sok ismert szám alapjai máshonnan vannak. Erre jó példákat találhatunk az interneten, a youtube-on több videoban szerepelnek azok a dalok, melyek ugyanarra az akkordra épülnek. Alább két személyes kedvencem ebben a témában.

 

 

 

Címkék: zene erdekes botrany feldolgozás

A bejegyzés trackback címe:

https://eztmarhallottam.blog.hu/api/trackback/id/tr96968629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása